Acest concurs a expirat în data de 2013-11-30. Vezi concursurile active aici.
Concurs: Castiga 1500 euro si realizarea unui proiect de amenajare, 700 sau 300 euro!

Te provocăm la concurs: Eco Wi-fi Zone Design

Eco-Rom Ambalaje își continuă demersurile de a susține tinerii specialişti în domeniul arhitecturii şi designului și de a oferi administraţiilor locale o zonă atractivă și utilă pentru comunitate și cu un impact minim asupra spaţiului natural.

Astfel, compania organizează, în perioada 5 – 30 noiembrie, concursul Eco Wi-fi Zone Design.

„Într-un context în care trendul eco a luat amploare, credem că este necesar ca și arhitecții să reflecte, în lucrările lor, importanța protejării mediului, în general și a reciclării, în special. Numai punând la dispoziție oamenilor locuri atractive, care să îi și responsabilizeze în același timp, îi putem determina să aibă un comportament adecvat față de mediu. Prima zonă de picnic 100% eco implementată anul acesta în Tulcea este un real succes și avem încredere că și zona eco wi-fi va fi pe placul românilor”  - Lorita Constantinescu, Director PR & Comunicare, Eco-Rom Ambalaje.

Ești student, proaspăt absolvent sau practician în domeniul arhitecturii sau designului? Ai între 18 și 35 de ani? Pune-ți în practică cele mai inedite idei de amenajare a unei „zone eco wi-fi” și poți câștiga:

  • Marele premiu: 1.500 de euro şi şansa de a transforma în realitate propriul proiect de amenajare
  • Premiul II: 700 euro
  • Premiul III: 300 euro

Zona Eco Wi-fi se dorește a fi un spațiu inedit de relaxare, cu elemente realizate din materiale reciclate, cu o zonă high tech, unde trecătorii își pot încărca telefonul, laptopul sau tableta prin intermediul instalațiilor cu celule fotovoltaice și unde pot avea acces gratuit la internet. În plus, această zonă evidențiază importanța colectării separate și a reciclării deșeurilor de ambalaje prin prezența mesajelor eco și a spațiilor special amenajate pentru separarea deșeurilor. Zona Eco Wi-fi va fi amenajată în orașul câștigător al competiției Eco-Rom Ambalaje “Orașul Reciclării – ediția a II-a” care se va desfășura în prima parte a anului 2014.

Proiectele înscrise trebuie să exceleze prin calităţile lor estetice, dar şi să respecte cerinţele funcţionale şi de buget, astfel încât să ofere o soluţie durabilă, uşor de adaptat şi implementat în cât mai multe zone din ţară, chiar de către tinerii arhitecți care le-au propus.

Este obligatorie includerea în proiect:

  • Unui punct de colectare separată a deșeurilor de ambalaje (separate, pentru fiecare tip de deșeu, dupa cum urmează: plastic și metal, hârtie, sticlă);
  • Panouri pentru prezentarea mesajelor de informare cu privire la importanța colectării separate și a reciclării deșeurilor de ambalaje;
  • Instalații cu celule voltaice prin intermediul cărora se va face iluminarea zonei și încărcarea laptopurilor/mobilelor/tabletelor;
  • Piese de mobilier.

Fișierul trimis on-line pentru înscrierea în concurs trebuie să fie în format JPG sau TIFF, la o rezoluție de 300 dpi și trebuie să conțină:

  • Maximum 2 planșe A2 cu paginare verticală;
  • Text de prezentare și explicare a proiectului – maximum 2.000 de caractere fără spații;
  • Plan de amenajare sc 1:200;
  • Detalii elemente componente cu precizarea materialelor, a tehnicilor de asamblare și a dimensiunilor sc 1:10 și planul posturilor la 1:50;
  • 1 perspectivă aeriană a ansamblului;
  • 2 perspective de la nivelul ochiului.