Acest concurs a expirat în data de 2015-05-26. Vezi concursurile active aici.
Scoala de Beauty Blogging by L'Oréal Paris.

Campania se va desfasura in mai multe etape, astfel:

  • Etapa 1 - Inscrierea: perioada 15 aprilie, ora 09:00 - 24 aprilie 2015, ora 12:00
  • Etapa 2 - Selectarea celor 30 blogeri care vor participa la cursurile Scolii de Beauty Blogging: se realizeaza pe masura ce participantii se inscriu si departajarea lor se face pana la 24 aprilie 2015, 17:00. Afisarea castigatorilor se va face pana la finalul zilei 24 aprilie 2015, 23:59.
  • Etapa 3 - Cursuri: perioada 27 aprilie ora 11:00 - 25 mai 2015 ora 23:59.
  • Etapa 4 - Premierea castigatorilor: 02 Iunie 2015, data, ora si locatia vor fi transmise ulterior participantelor.

Mecanismul campaniei:

1. Etapa 1 - inscrierea

Pentru a putea sa se inscrie in Campanie, orice persoana care doreste sa participe trebuie sa parcurga urmatorii pasi:

  • Sa acceseze web-site-ul www.beautyblogging.lorealparis.ro
  • Sa completeze formularul de inscriere cu urmatoarele informatii: Nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, adresa web a blogului + tematica si diferentiatorul blogului – text maxim 1000 caractere, vechimea blogului (<1 an, 1-2 ani, 2-3 ani, 3-4 ani, >4 ani), numarul mediu de vizite pe luna, link catre cel mai bun articol scris pe o tema de frumusete, link catre contul sau de Facebook, Instagram si You Tube. O data trimis formularul acesta nu se mai poate modifica.
  • Sa redacteze un articol pe blog sau un post de Facebook pe pagina lor despre initiativa Scoala de Beauty Blogging by L’Oréal Paris

2. Etapa 2 - Selectarea celor 30 blogeri care vor participa la cursurile Scolii de beauty blogging

Un juriu format din reprezentanti L’Oréal Romania si Alice Bursuc, redactor de frumusete la revista Elle vor selecta cei 30 blogeri care vor urma cursurile Scolii de beauty blogging. Finalistii vor fi selectati pe baza urmatoarelor criterii:

  • originalitatea textului analizat
  • claritatea si coerenta articolelor
  • calitatea prezentei in online
  • folosirea limbajului beauty si condeiul articolului in speta
  • abordarea SEO in editarea postului analizat
  • varietetea subiectelor (beauty) pe blog

Dupa incheierea etapei de jurizare, in data de 27 aprilie 2015, cei 30 blogeri finalisti vor primi un e-mail prin care vor fi anuntati ca au fost selectati + user si parola de acces in contul lui, in care isi pot vedea orarul cursurilor, vor putea participa la webbinarii si vor afla nota primita la teme.  Deasemenea, fiecare dintre cei 30 blogeri selectati, va primi un kit de produse L'oréal Paris pe adresa de livrare transmisa de ei pe data de 27.04.2015, produse ce trebuiesc utilizate si mentionate in articolele lor pentru realizarea temelor de la cursuri.

3. Etapa 3 - Cursuri

Cursurile Scolii de beauty blogging se vor desfasura online, prin Google Hangout; cursantii vor fi invitati sa fie online la o anumita ora ca sa vada brieful si sa participe la sesiunea de intrebari live; cursantii care nu vor fi online la ora stabilita, vor putea vedea ulterior doar inregistrarea acestora .

Cursurile la care blogerii participa sunt:

  • Curs 1, styling (Maurice Munteanu): cursul va avea loc in data de 28.04.2015, iar perioada de realizare si publicare a temelor este 28.04. 2015 – 4.05.2015
  • Curs 2, make up (Alex Abagiu): cursul va avea loc in data de 5.05.2015, iar perioada de realizare si publicare a temelor este 5.05. 2015-11.05.2015
  • Curs 3, video content: cursul va avea loc in data de 12.05.2015, iar perioada de realizare si publicare a temelor este 12.05. 2015-18.05.2015
  • Curs 4, fotografie (Marta Popescu, powered by Samsung Galaxy S6): cursul va avea loc in data de 20.05.2015, iar perioada de realizare si publicare a temelor este 20.05.2015- 25.05.2015

Fiecare curs va cuprinde:

  • partea de teorie (sfaturi, recomandari)
  • brieful sau tema pentru saptamana ce urmeaza cursului si care trebuie sa: porneasca de la partea de teorie a fiecarui curs, sa foloseasca produsele L’Oréal din kit-ul primit initial, sa se concretizeze intr-un articol publicat pe blog si in contul de pe website-ul Campaniei, prin link catre articol
  • anuntarea modalitatii de evaluare (ce parametri se vor evalua )

In total vor fi patru cursuri, cate unul pe saptamana. Toate cele patru cursuri sunt obligatorii pentru toti participantii. Pentru a participa la un curs, blogerii trebuie sa acceseze link-ul pentru confirmarea inscrierii, disponibil in contul lor. Dupa finalizarea fiecarui curs, participantii vor avea de realizat o tema. Fiecare cursant va trebui sa posteze pe blogul sau tema pe care o va avea de realizat, plus produsele L'oréal pe care le va utiliza pentru realizarea temei respective si butonul catre magazinul online de pe care vizitatorii blogului respectiv le pot comanda. Fiecare tema trebuie realizata si publicata in intervalul de timp alocat fiecarui curs, conform descrierii din cadrul acestei sectiuni. Articolul aferent fiecarei teme trebuie publicat pe blogul participantului, iar link-ul catre articol trebuie sa fie disponibil in contul lui de pe site-ul Campaniei. Temele vor fi evaluate de catre profesorul cursului, in functie de parametrii mentionati de fiecare profesor in cadrul cursului.

Fiecare participant va primi o nota de la 1 la 5 in functie de parametrii mentionati. Saptamanal, un singur participant poate obtine nota 5(nota maxima) pe acea tema si acela va fi desemnat castigatorul temei. Mare castigator al Campaniei, finalistul Scolii de Beauty blogging va fi desemnat astfel: nota finala va fi compusa din: 50% media notelor obtinuta la cele 4 cursuri (maxim 20 de puncte, respectiv maxim nota 5, media celor 4 cursuri) + 50% nota provenita din voturile primite. (cel mai mare numar de voturi obtinute de un participant la final de concurs, pe toate cele 4 teme, va fi echivalentul notei 5 sau 100%. Proportional, se vor calcula restul notelor). Votarea se va putea realiza doar prin intermediul platformei de pe site-ul www.beautyblogging.lorealparis.ro. Fiecare articol va putea fi votat de catre vizitatorii blogului, prin link-ul disponibil pe pagina. Un user poate vota o singura data acelasi participant. Userul poate vota cu adresa de email sau cu contul lui de Facebook. 

4. Etapa 4 - Premierea

Toti cei 30 blogeri care au participat la cursurile Scolii de Beauty Blogging vor fi invitati la gala de premiere, ce va avea loc in data de 02 iunie 2015. Ora si locatia Galei vor fi transmise ulterior participantilor cu maxim 3 zile inainte de data la care va avea loc Gala. In cadrul acesteia se va realiza si Premierea castigatorilor, astfel: vor fi premiati cei patru cursanti care au obtinut cea mai mare nota in cadrul fiecarui curs si marele castigator, finalistul Scolii de Beauty Blogging.

In cadrul acestei Campanii, Organizatorul acorda urmatoarele premii: 

  • premii pentru cei patru cursanti care au obtinut cea mai mare nota in cadrul fiecarui curs. Premiul  pentru fiecare consta in :
    • Premiu saptamanal styling – participarea la un shooting de moda impreuna cu Maurice Munteanu si posibilitatea de a beneficia de transfer de know how pe perioada shootingului.
    • Premiu saptamanal make-up – lectie de makeup, personalizata, one to one la Beauty District cu un makeup artist Beauty District si posibilitatea de a beneficia de transfer de know how pe perioada sedintei foto.
    • Premiu saptamanal video content – Voucher AdWords, in valoare de 200 de RON + materiale promotionale You Tube.
    • Premiu saptamanal – o sedinta foto de beauty in studio, cu poze preluctate de Marta Popescu si posibilitatea de a beneficia de transfer de know how pe perioada sedintei foto.
  • Marele premiu, care se va acorda finalistului Scolii de Beauty Blogging, ce consta in:
    • Premiu Mare Styling – internship la revista Elle (perioada si durata internshipului vor fi comunicata castigatoarei dupa finalizarea campanieisi trebuie sa se desfasoare in maxim 1 an de la finalizarea concursului)
    • Premiu Mare Make-up – backstage alaturi de Alex Abagiu la o sedinta foto de editorial de beauty sau o prezentare de moda (trebuie sa se desfasoare in maxim 1 an de la finalizarea campaniei)
    • Premiu Mare video content – participarea la un training organizat de Google in maxim 6 luni de la finalizarea campaniei
    • Premiu Mare fotografie – un telefon Samsung S6 32 Gb (ce va fi livrat castigatoarei in maxim 3 luni de la finalizarea campaniei).

Castigatorii vor fi anuntati in cadrul galei. Lista castigatorilor cuprinzand numele, prenumele si premiile castigate va fi publicata pe siteul www.beautyblogging.lorealparis.ro, in cel mult 10 de zile lucratoare de la momentul desemnarii lor.