Acest concurs a expirat în data de 2015-05-31. Vezi concursurile active aici.
Pasionat de cumparaturi? Foloseste-ti abilitatile, cheltuind eficient 10.000 de lei in doar 45 de minute!

Concursul “Cosul corect” se va desfăşura în perioada 1 mai 2015 - 30 mai 2015 (inclusiv), în următoarele ediţii:

  • Editia 1:
    • Perioada înscriere participanţi: vineri, 1 mai 2015, ora 18:00 - marti, 5 mai 2015, ora 18.00.00;
    • finala 1: joi, 7 mai 2015, ora 16:00.
    • Difuzare finala 1 la Realitatea TV: vineri, 8 mai 2015, ora 17:00
  • Editia a 2-a:
    • Perioada înscriere participanţi: joi, 7 mai 2015, ora 18.00 - marti, 12 mai 2015, ora 18.00.00;
    • finala 2: joi, 14 mai 2015, ora 16:00.
    • Difuzare finala 2 la Realitatea TV: vineri, 15 mai 2015, ora 17:00
  • Editia a 3-a:
    • Perioada înscriere participanţi: joi, 14 mai 2015, ora 18.00 – marti, 19 mai 2015, ora 18.00.00.
    • finala 3: joi, 21 mai 2015, ora 16:00.
    • Difuzare finala 3 la Realitatea TV: vineri, 22 mai 2015, ora 17:00
  • Editia a 4-a:
    • Perioada înscriere participanţi: joi, 21 mai 2015, ora 18.00 – marti, 26 mai 2015, ora 18.00.00
    • finala 4: joi, 28 mai 2015, ora 16:00
    • Difuzare finala 4 la Realitatea TV: vineri, 29 mai 2015, ora 17:00
  • Marea finalan– vineri, 29 mai 2015, ora 14:00
    • Difuzare marea finala la Realitatea TV, sambata 30 mai, ora 20:30

Pentru a participa la selecţie, participanţii trebuie să parcurgă următorii paşi:

  1. Pasul 1: completarea corectă şi completă a formularului de înscriere care curpinde datele personale ale participantului: nume, prenume, data de naştere: zi, luna, an, adresa de domiciliu, adresa de email validă, numar de telefon mobil, exprimarea explicită a acordului cu privire la toate şi oricare dintre regulile Concursului, în vigoare în orice moment pe parcursul desfăşurării acestuia, în termenii şi condiţiile Regulamentului.
  2. Pasul 2: validarea adresei de e-mail. La inscriere, utilizatorul primeşte pentru validare un e-mail, prin care i se solicita accesarea unui anumit link pentru validarea contului.
  3. Pasul 3: După validarea contului şi logarea (autentificarea) în pagina de concurs se trece la completarea testului de selecţie a concurenţilor:
    • Se accesează pagina de test prin apasarea butonului START.
    • Testul se referă la identificarea valorii „Coşului corect”. Coşul de produse este alcătuit dintr-un set de 25 de produse care se găsesc la vânzare în magazinul Carrefour Baneasa, pentru care participantul va incerca identificarea preţului corect de vanzare.
    • Pentru fiecare produs sunt alocate 4 variante de preţ de vanzare.
    • Este obligatorie bifarea unei singure variante de preţ pentru fiecare produs dintre cele 25 de întrebări ale testului.
    • Valoarea estimata (de catre participanti) a coşului de produse reprezintă suma variantelor de preţ selectate de acesta.
    • Răspunsurile la test se înregistrează prin apăsarea butonului TRIMITE RĂSPUNSURI. În cazul în care nu s-a bifat un răspuns la toate cele 25 de întrebări ale testului, se afişează următorul mesaj: „Trebuie să răspundeţi la toate întrebările pentru a trimite testul!”
    • Dupa trimiterea raspunsurilor respectand pasii de mai sus, participantul primeste urmatorul raspuns „Iti multumim pentru participare!”
  4. Pasul 4: Comunicarea rezultatului şi a timpului de răspuns.
    • Pentru fiecare editie a concursului in parte – asa cum acestea sunt indicate la art.3.1 de mai sus valoarea corecta a „Cosului” va fi anuntata pe pagina concursului in fiecare marti dupa ora 18:00;
    • In cazul in care participantul desemnat castigator nu poate fi contactat, acesta este considerat descalificat si va fi contactat spre validare urmatorul clasat.

Valoarea corectă a coşului ediţiei de concurs, va rezulta din calcularea, de catre Realitatea, a preţurilor de vânzare a celor 25 de produse - care fac parte din test - în hipermarketul Carrefour Baneasa Bucureşti pentru produsele respective. 

Selectarea concurenţilor: În fiecare zi de marti, la ora 18.00 respectiv în datele de marti, 5 mai 2015 , ora 18.00 pentru ediţia 1; marti, 12 mai, ora 18.00 pentru ediţia a 2-a, marti 19 mai, ora 18.00 pentru ediţia a 3-a şi marti, 26 mai, ora 18.00 pentru ediţia a 4-a, se va realiza, de catre Realitatea, selectia concurenţilor pentru finala ediţiei respective.

Vor fi declaraţi concurenţi pentru finală participanţii clasaţi pe locurile 1 şi 2, respectiv care au obţinut valorile corecte sau cele mai apropiate de valoarea corectă a coşului de produse, în ordinea rezultatelor.  În caz de egalitate a rezultatelor, departajarea se face în funcţie de timpul de răspuns la test.

Cei doi concurenţi desemnaţi vor fi anunţaţi pe site-ul concursului cosul corect miercurea dupa ora 10:00 (cu următoarele date: nume, prenume, localitate, punctaj şi timp de răspuns la test) pe pagina de concurs, la adresa realitatea.net/cosulcorect şi vor fi contactaţi de către Realitatea prin telefon şi e-mail pentru a primi detalii referitoare la desfăşurarea Finalei ediţiei respective.

Cei doi concurenţi se vor prezenta la ora/in locatia indicate de Realitatea pentru primirea instrucţiunilor de concurs. Identificarea acestora se va face pe baza actului de identitate (carte de identitate, paşaport). Calitatea de concurent va fi consemnată prin semnarea unui acord scris de acceptare a condiţiilor de concurs, care includ realizarea şi difuzarea materialelor de promovare şi a concursului transmis în direct de Radiodifuzor pe postul de televiziune Realitatea TV în cadrul emisiunii ”Coşul Corect”.

Finalele ediţiilor se desfăşoară la datele şi la orele precizate mai sus şi vor fi transmise de catre Realitatea pe postul de televiziune Realitatea TV în cadrul emisiunii ”Coşul Corect”, astfel:

  • vineri, 8 mai 2015, ora 17:00, ediţia 1;
  • vineri, 15 mai, ora 17:00, ediţia a 2-a,
  • vineri, 22 mai, ora 17:00, ediţia a 3-a, şi
  • vineri, 29 mai , ora 17:00, ediţia a 4-a.
  • Sambata 30 mai, ora 20:30, marea finala

Fiecare ediţie de concurs va avea un traseu stabilit de către Carrefour, care va preciza numărul de raioane care trebuie parcurse şi plafonul valoric pentru produsele care trebuie alese la fiecare raion de către concurenţi. Indicaţiile scrise referitoare la traseul fiecărei ediţii vor fi comunicate concurenţilor înainte de începerea concursului.

Concurenţii au voie să aleagă produse doar din raioanele stabilite pentru traseul ediţiei respective. Traseul stabilit include aceleaşi raioane de parcurs pentru ambii concurenţi, dar într-o ordine diferită de parcurgere a acestora. Concurenţii vor trage la sorţi cele două variante de traseu înainte de începerea concursului.

Concurenţii trebuie să aleagă cel puţin un produs din raioanele stabilite pentru traseul pentru ediţia respectivă. În cazul în care concurentul nu alege cel puţin un produs din fiecare raion stabilit în traseul de concurs, este penalizat cu valoarea alocată ca plafon pentru raionul respectiv.

Concurenţii trebuie să încerce să se încadreze în plafonul valoric stabilit pentru fiecare raion. Valoarea totală a produselor alese la oricare dintre raioanele stabilite în traseul de concurs nu poate depăşi plafonul valoric acordat pentru raionul respectiv decât cu cel mult 100 RON. În cazul în care depăşirea plafonului valoric stabilit este mai mare de 100 RON, concurentul va fi penalizat cu o valoare egală cu de zece ori valoarea depăşirii plafonului valoric+ rezerva de 100 RON. Concurenţii pot alege produse a căror valoare totală să fie cu oricât mai mică decât plafonul valoric stabilit pentru raionul respectiv.

Concurenţii nu pot alege două produse identice, cu excepţia celor aflate în oferte promoţionale (de tip 1+ 1) sau care se comercializează la set, box etc. În cazul în care un concurent prezintă la casă două produse identice, va fi penalizat cu valoarea produsului respectiv.

Concurentii care aleg produse din alte raioane decat cele prevazute in traseul/plafonul alocat vor fi penalizate prin neluarea in cosiderare a produselor respective;

Toate calculele referitoare la valoarea produselor alese de către concurenţi vor fi făcute mental. Concurenţii nu au voie să utilizeze pe durata concursului hartie, instrumente de scris sau orice formă de calculator. Orice încercare de folosire frauduloasă a unuia dintre mijloacele precizate atrage descalificarea concurentului.

Concurenţii pot solicita şi obţine ajutor de specialitate din partea personalului Carrefour responsabil de raion.

Startul concursului se va da la ora 16:00 Cei doi concurenţi vor pleca în acelaşi timp de la punctul de start stabilit de Carrefour.

Concurenţii, însoţiti de câte un ajutor (pe care şi-l aleg, poate fi rudă, prieten, etc.) trebuie să parcurgă un traseu prestabilit printre rafturile hypermarketului Carrefour, să aleagă şi să pună în coş, în 45 de minute, produse a căror valoare totală trebuie să fie cât mai apropiată de 10.000 RON.

Pe parcursul concursului, concurenţii şi însoţitorii acestora vor fi urmăriţi în permanenţă de camere de fimat, vor fi însoţiţi de operatori şi reporteri Realitatea TV şi, atunci când vor fi solicitaţi, vor răspunde la întrebările acestora şi vor avea intervenţii în Emisiune.

După expirarea celor 45 de minute, concurenţii vor fi anunţaţi că trebuie să se prezinte la casele de marcat indicate la finalul traseului pentru calcularea bonului de casă.

După verificarea îndeplinirii condiţiilor precizate mai sus si, dupa caz, aplicarea penalizărilor, valoarea finală rezultată a bonurilor de casă este validată de către Carrefour. După validare, este desemnat Câştigător concurentul al cărui rezultat final are valoarea totală de 10.000 RON sau cea mai apropiată valoare de 10.000 RON (cea mai mică variaţie, în plus sau în minus), inclusiv după aplicarea penalizărilor.

În caz de egalitate a rezultatelor validate (valoare egală a bonurilor), este desemnat câştigător concurentul care are înregistrate cele mai multe produse pe bonul de casă.

Câştigătorul desemnat primeşte premiul în valoarea finală validată de Carrefour, constând în produsele alese. Concurentul clasat pe locul al doilea primeşte premiul de consolare, constând în produse în valoare de maximum 2.000 RON pe care şi le alege dintre produsele înregistrate pe bonul său de casă.

Marea Finală se desfăşoară la data şi la ora precizată mai sus şi va fi transmisă de Realitatea pe postul de televiziune Realitatea TV în cadrul emisiunii ”Coşul Corect” sambata 30 mai 2015, ora 20:30.

La Marea finală participă doi dintre Câştigătorii Finalelor ediţiilor 1 – a 4-a, în ordinea clasării acestora în funcţie de valoarea bonurilor de casă cu care au câştigat ediţiile respective, anume valoarea totală de 10.000 RON sau cea mai apropiată valoare de 10.000 RON (cea mai mică variaţie, în plus sau în minus). În caz de egalitate valorică a bonurilor de casă, departajarea concurenţilor se face în funcţie de numărul de produse înregistrate pe bonurile de casă, urmand a fi desemnat participant la Marea Finala, concurentul care inregistreza un numar mai mare produse inregistrate pe bonul/bonurile de casa.

Concurenţii desemnaţi pentru Marea Finală vor fi anunţaţi la finalul ediţiei a 4-a a concursului, în cadrul Emisiunii transmise pe postul de televiziune Realitatea TV, în ştiri Realitatea TV, pe banda de anunţuri crawl Realitatea TV precum şi pe pagina concursului aflată la adresa realitatea.net/cosulcorect şi vor fi contactaţi de către Realitatea prin telefon şi e-mail pentru a primi detalii referitoare la desfăşurarea Marii Finale.

Concurenţii vor alege în timpul concursului produse a căror valoare totală trebuie să fie cât mai apropiată de 10.000 RON, din care:

  • 5.000 RON constituie valoarea pentru care concurentul alege produse care vor constitui premiul Marii Finale.
  • 5.000 RON constituie valoarea pentru care concurentul alege produse care vor fi donate de Carrefour unei organizatii non-profit ce va fi stabilita ulterior.

Câştigătorul desemnat la Marea Finala primeşte premiul în valoarea de maximum 5.000 de RON, constând în produsele alese potrivit art.4.2.4 de mai sus, iar produsele alese în valoare de 5.000 de RON pentru donaţie vor fi donate unei organizatii non-profit ce va fi stabilita ulterior.  Concurentul clasat pe locul al doilea va primi premiul de consolare constand in produse in valoare  de 2.000 ron pe care le va alege, dintre produsele alese conform art.4.2.4 de mai sus; totodata, acesta va  alege produse de aceeasi valoare, care vor fi donate de catre Carrefour unei organizatii non-pofit ce va fi stabilita ulterior.

Valoarea totală netă a premiilor Concursului este de maximum 54.000 lei constând în produse alese în timpul concursului.

  • 4 premii constând în produse în valoare netă de maximum 10.000 lei care vor fi acordate în finalele Ediţiilor 1-4;
  • 4 premii de consolare constând în produse în valoare netă de 2.000 lei care vor fi acordate în finalele Ediţiilor 1-4
  • 1 premiu constând în produse în valoare netă de maximum 5.000 lei care va fi acordat în Marea Finală.
  • 1 premiu de consolare constând în produse în valoare netă de 1.000 lei pentru Marea Finală;