Acest concurs a expirat în data de 2015-08-01. Vezi concursurile active aici.
Suprinde in fotografii pasiunea ta pentru mancare si poti castiga o experienta in Praga.

Competiţia „Suprinde în fotografii pasiunea ta pentru mâncare și poți câstiga o experiență în Praga” se desfăşoară în perioada 01.07.2015, ora 00:01 - 31.07.2015, ora 23:59.

La concursul de creație au dreptul să participe toți cetățenii (cu vârsta peste 18 ani) din: Bulgaria, Ungaria, Muntenegru, România, Rusia, Serbia și Ucraina și care au un cont activ/isi creeza cont pe site-ul Staropramen.

Participanții trebuie să încarce o fotografie și datele lor personale pe site-ul web staropramen.com, la secțiunea intitulată concurs de pe site-ul web Staropramen al țărilor participante. Competiţia presupune realizarea unei fotografii, cu dimensiune de maxim 4mb si sa aiba unul dintre formatele .jpg,.png.gif si care să răspundă cerinţelor descrise in pagina de concurs a tarii participante si detaliate si mai jos.

Tema fotografiilor: fotografia înscrisă în concurs ar trebui să surprindă momente speciale în care participanții servesc o masă deosebită, din țara lor sau dintr-o alta tara, vacanta, alaturi de prieteni sau singuri. Fotografiile trebuie sa aiba o calitate buna (nu se vor accepta poze neclare), sa fie creative, artistice, vibrante si pot contine sau nu sticla/cutie de Staropramen. 

Fotografia trimisă este afișată în Galerie, cu prenumele și numele participantului, țara participantului, butonul “Like” și butonul “Share” de pe pagina Facebook, numai dupa ce aceasta este aprobată în prealabil de administratorul Molson Coors Europe.

Fiecare participant poate avea un număr nelimitat de înscrieri având ca obiect lucrări diferite. Toate țările participante vor avea aceeași Galerie în care vor fi afișate aleator toate fotografiile aprobate. Galeria are și un Filtru disponibil, cu ajutorul căruia pot fi filtrate fotografiile în funcție de fiecare țară participantă.

Premii:

  • Premiul cel mare (1 pentru fiecare țară participantă)Excursie la Praga pentru 2 persoane (in perioada 27.09 - 01.10.2015), incluzând transportul dus-intors, cazare și acces gratuit pentru a participa la zilele berii din Cehia, in valoare totala de 800 EUR.
  • Premii mici (15 pentru Romania): Un 6 pack de bere Staropramen si  un selfie stick, in valoare totala de 135 lei 

Procesul de selecție a câștigătorilor se va desfășura în 2 etape: semifinala și finala.

În semifinală intră 30 de fotografii cu cel mai mare număr de aprecieri FB (like-uri) (colectate între 01.07.2015 00:01 și 23:59 la data de 31.07.2015) din fiecare țară participantă. Semifinaliștii vor fi afișați în fila Câștigători a fiecarei tari participante pe site-ul www.staropramen.com/ro/concurs-foto, sub denumirea de Semifinalisti.

Juriul va alege dintre fotografiile semifinaliste pe cele care vor câștiga premiul cel mare și celelalte premii. Dacă juriul decide că niciuna dintre fotografiile semifinaliste nu se califică pentru a fi declarată câștigătoare, Președintele juriului poate alege o fotografie din Galerie care, în opinia sa, ar trebui avută în vedere pentru premiul cel mare, indiferent de câte aprecieri a primit pe FB si care va fi evaluata  in etapa finala de toti membrii juriului alaturi de celelalte fotografii semifinaliste.

Jurizarea va avea loc în perioada 03.08 - 07.08.2015. Fiecare membru al juriului va acorda note (de la 1 la 10) fiecăreia dintre cele 30 de fotografii selectate în semifinală din fiecare țară participantă.

Fotografiile câștigătoare vor fi declarate astfel: pentru fiecare fotografie se va face media dintre nota cea mai mare și nota cea mai mică, calculându-se scorul (de ex., dacă o fotografie primește 7 și 2, scorul acesteia va fi 7+2 împărțit la 2= 4,5).

Fotografia cu cel mai mare scor va primi premiul cel mare, iar următoarele 15 fotografii (în funcție de scorul cel mai mare) vor primi premiile mici conform detaliilor de mai jos. Dacă 2 fotografii vor avea același scor, fotografia câștigătoare va fi cea care a primit numărul mai mare de note mai mari.

Acest mecanism se va aplica tuturor țărilor participante, prin urmare, în final vor exista 7 premii mari (1 pentru fiecare țară participantă) și 105 premii mici (15 pentru fiecare țară participantă).

Membrii juriului:

  1. Sanja Obradovic Simic, Molson Coors Europe, Președintele juriului
  2. Katarina Bule, Molson Coors Europe
  3. Maja Perica, Art Director, BBDO Zagreb
  4. Zuzana Hnidkova, fotograf, (praguestagram)
  5. Jan Pražak, fotograf, (prazakj)

Câștigătorii vor fi anunțați în data de 10.08.2015, în fila Câștigători de pe site-ul web Staropramen al fiecărei țări participante.

În dreptul fotografiei care va fi aleasă câștigătoarea premiului cel mare va apărea și o descriere a motivelor pentru care această fotografie (pe lângă scorul cel mai mare) este aleasă cea mai bună.