Acest concurs a expirat în data de 2016-11-12. Vezi concursurile active aici.
Premiem parintii creativi cu o bicicleta pentru copii.

Iti place sa iti vezi copilul razand, plin de energie si curios la tot ce e in jurul sau. In acelasi timp, vrei sa fie sanatos si istet. Insa, exista situatii cand micutul tau nu vrea deloc sa te asculte, mai ales la ora mesei. Ce faci dupa ce ai aranjat cat mai atractiv alimentele in farfurie, iar micutul tau spune ca vrea sa manance altceva sau ca nu ii place cum arata?

Asadar, o provocare continua pentru tine ca parinte este cum sa il faci pe princhindel sa manance alimentele bogate in fier. Alimente foarte sanatoase, dar uneori neatractive pentru copii.

Cum ii motivam pe copii sa manance alimente bogate in fier?

Raspunsul tau la intrebarea noastra se poate transforma intr-o surpriza pentru micutul sau micuta ta! Inscrie-te la concurs printr-un comentariu la articolul de concurs despre cum ar putea fi motivati cei mici sa manance alimente bogate in fier si poti castiga o bicicleta pentru copii.

Stim, in general este mai usor sa gasim scuze pentru promisiunile pe care le facem si din acest motiv dorim sa incurajam realizarea acestora.   Initiativa noastra este o continuare a promisiunii Nestlé de a imbunatati mereu produsele pentru copii, depunand zilnic eforturi pentru a creste generatii de succes. Nestlé sărbătorește anul acesta 150 de ani de excelență prin 10 promisiuni ținute zi de zi.

Pe langa premiul cel mare, vom transforma cele mai bune raspunsuri primite de la voi intr-un ghid pe site-ul nostru, care sa ii inspire pe toti parintii.

De ce este important ca micutul tau sa manance alimente bogate in fier?

Primii ani din viata noastra sunt esentiali pentru o crestere armonioasa, pentru formarea personalitatii si a inteligentei. Mai mult, ritmul rapid de crestere si dezvoltare necesita un aport mai mare de fier. Fierul are rolul de a imbunatatii capacitatea de concentrare si atentie si il ajuta pe cel mic sa fie plin de energie pe tot parcursul zilei. Pentru o crestere armonioasa, copiii au nevoie de o alimentatie echilibrata si implicit de un aport adecvat de fier. Iar cea mai buna sursa de fier se gaseste in alimente.

Carnea, ficatul, pestele, ouale, nautul, migdalele, spanacul sau produsele cu adaos de fier sunt doar cateva alimente recunoscute pentru continutul in fier si evitate, uneori, de copii. In multe cazuri, auzim scuze chiar inainte de a gusta din ele:

  • ”Nu-mi place!”
  • ”Nu imi mai este foame!”
  • ”Nu mai pot sa mananc!”
  • ”Am mai mancat asta (si ieri)!”
  • ”Nu imi place cum arata!”
  • ”Vreau mai intai ceva dulce!”
  • ”Vreau sa mananc altceva!”

 Asadar, dragi parinti, asteptam cu interes sa ne impartasiti ideile voastre despre cum ii putem motiva pe cei mici sa isi respecte promisiunea de a mananca zilnic alimente care contin fier!

Castigatorul unei biciclete va fi anuntat pe data de 11 noiembrie 2016 printr-un update la acest articol si pe pagina de Facebook Nestlé.